Tisdag kväll

Tid förr ännu ett arbetspass och ikväll är vi 54 personer som har äran att få jobba på denna fantastiska bana. Alla greener kommer att klippas och ett fåtal kommer att vältas. Lagning av uppslagen torv på övningsområde, tee och fairway kommer att ske. Ikväll görs även den sista putsen med trimmers och Flymo runt bunkrar och läktarplatser. Det har under dagen varit mycket publik för att se på inspelet vilket fått till resultat att ett nytt gäng dykt upp på banan. Nämnligen 20 personer som har till uppgift att samla upp papper tomburkar osv.
Klippare.
Alla klippare är slipade och perfekt inställda för tävlingen. Fr.o.m nu slipas bara aggregaten vid behov. Backlapping har man slutat med på St Andrews, behöver ett aggregat göras vid så är det slipning som gäller. Varje förare ansvarar för sin maskin vad gäller smörjning, tvätt och inställning. Toro har varit på plats och utbildat alla så att de vet exakt hur de skall göra för att få bästa resultat.

En ny backtee är byggd på hål 17 föratt göra hålet än mer intressant. Både hotellet och ruffarna kommer mer i spel. Under inspelet får spelarna slå ut från både det nya och gamla tee´t. Orsaken till detta är att om det blåser och regnar för mycket under tävlingen så kommer man att använda det gamla tee´t.
På vägen hem från banan skänkte jag en extra tanke till alla de vakter som skall vakta banan under natten. Det väntas regn, kraftig blåst och en temp på c.a 10 grader

Göran

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0