Måndag

Klockan är 10 och Bobban och jag har just slutat vårt första arbetspass. Solen skiner och det är 14 grader varm. Kan det vara bättre?
Dagen började med en samling kl 04:00. Genomgång av vad alla skulle göra. registrering för id handling och sist men inte minst. En kopp kaffe. Vår arbetsuppgift dag 1 är att kolla alla greenytor, laga nedslagsmärken samt lära känna banan och alla som jobbar här.  Det sistnämnda visade sig vara en tuff uppgift då banpersonalen uppgår till 65 personer.
Det är en häftig upplevelse att se 14 greenklippare komma i bredd och klippa fairway. Varje dubbelgreen klipps av en person. Räknar man med puttinggreener så går det varje morgon ut 13 st singelklippare. Lägg till det 6 teeklippare och 3 semiruff klippare så förstår ni att det krävs en hel del organisation. Till detta kommer naturligtvis en armada av folk med krattor, daggspön osv. Men planerat har dom gjort så allt flöt på perfekt. Dvs. allt utom första mötet mellan Bobban och säkerhetskontrollen. Vi skulle passera green 18 när en vakt ville kolla id osv. När han fick se Bobbans berömda morakniv blev han något stel. men efter en del förklaringar så förstod han vikten av detta verktyg och vi fick passera.
Alla greener klipptes denna morgon utom nr 9 och 11, de är något för snabba. Övriga greener ligger på stimp 10.5 vilket också är målsättningen för tävlingen.

Nu är det tid för en siesta innan vi går på kvällspasset kl 17.

Göran

Kommentarer
Postat av: Helle

Låter som ni har det bra. Hälsa Rambo!

2010-07-12 @ 13:10:22
Postat av: Jerker

Jaha smålänningen vågar sig inte utanför gränserna utan kniv :-). Det är väl bäst att du Göran ser till att rangetee är ok under tävlingsdagarna vi kommer väl ihåg alla hur det kan gå annars! Ha en härlig vecka så hörs vi.

2010-07-12 @ 15:38:16
Postat av: Stig Persson

Lycka till!



Vi ses under veckan. Bunker raking team samlas onsdag för genomgång.



Stig

2010-07-12 @ 20:36:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0