Fredag eftermidddag

Som ni säkert märkt så har spelet varit avblåst en stund i eftermiddag. Orsaken är hård vin och vind från fel håll. Det är speciellt hålen längst ut ( 7 - 12 ) som haft problem.
Det var detta vi var rädda för igår och därför valde att preparera greenerna för hårda vindar ( låg stimp ). Några spelare gnällde och den som klagade mest var Tiger. Tyvärr verkar jakten på snabba greener ha vunnit idag. Det är alltid en stor press på ansvarig banchef på en stor tävling. Det finns ett enormt kunnande om banan och vad den tål hos Gordon McKie och hans mannar. Men det är sällan banchefen som har sista ordet.
Jag kom hit i söndags och det är slående vad banan har ändrat karaktär sedan dess. Den har blivit mjukare och betydligt grönare men det som bekymrar spelarna mest just nu är något annat. Nämligen sega ruffar. En missad fairway börjar kosta många slag.
Jag har fått en fråga om vad banpersonalen gör på dagen mellan arbetspassen.
Svar.
Det finns två banor till att sköta. Även om de är avstängda så måste gräset klippas. Man gör ett dagspass var tredje dag. Det finns också en beredskapsstyrka på 8 man som aldrig får lämna verkstadsområdet. De skall vara beredda på allt. Slutligen skall man se till att den maskin man ansvarar för alltid är i perfekt skick. Så nog finns det att göra även på dagtid. Jag skulle tro att de flesta sover max 3-4 timmar per natt och 1-1.5 timmar mitt på dagen. Slitsamt men kul. Som på så många andra banor finns här en enorm stolthet över sin bana och man gör sitt arbete med glädje.

Göran

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0